mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

Od doma do doma

Ko vstopite v rojstno hišo Jakoba Aljaža, vstopite v dom. V veži vas pozdravi prijeten vonj po sveže pečenem kruhu in domačih pridelkih in povabilo na pot Od doma do doma in pa seveda glasba, pri Jakobu Aljažu brez nje pač ne gre. Pot vas vodi v hišo, kjer se lahko preizkusite v igri, si na zaslonu preberete nekaj dejstev in zanimivosti in še bolje spoznate graditelja domov, Jakoba Aljaža. Udobno se namestite, morda ob prijetno topli peči in si dovolite vstopiti v podrobnosti njegovega življenja med ogledom filma na velikem platnu. Ne pozabite pokukati skozi okno, simbol Slovencev se je Jakobu Aljažu ves čas nasmihal od daleč, že od njegovih zgodnjih začetkov. Še en dom, Triglav, moj dom. Preden se sami podate v previsne stene, pa se le naučite še kakšnega preprostega a uporabnega vozla.

Povzpnite se tudi vi, tokrat le po stopnicah do sobe, kjer si lahko ogledate spomine in svoje tudi ustvarite. Odkrijte skrite žige, izberite dopisnico in z njo razveselite nekoga, ki vam predstavlja dom. Pot vas vodi še nekoliko višje, prav v zgornje nadstropje, kjer si lahko nekoliko oddahnete. Prisluhnite zgodbi o Šmarnogorskem kozorogu ali pa se udobno namestite na blazini in prelistajte knjigo, najmlajši (in tudi starejši) umetniki lahko narišete kaj vas je v hiši navdušilo, spodbudilo k ustvarjanju ali pa razmišljanju, če ste dovolj pogumni pa se preizkusite tudi z reševanjem delovnega lista.

Ne glede na to v kateri sobi se boste zadržali najdlje in kaj vas najbolj prepriča, počutite se kot doma.

Dobrodošli.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke