mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

Koncept

Beseda legenda prihaja iz latinskega glagola lego, ki pomeni berem.


Legenda je torej nekaj, kar se bere, o čemer je vredno brati, kar je nam kot skupnosti vredno ohranjati in kar želimo za prihodnje čase tudi sami ustvarjati. To, kar danes skupaj imenujemo naša dediščina, je torej legendarno. Iz preteklosti smo prejeli bogastvo – naravno, kulturno – ki nam lepša dan in nam pomaga, da se bolj razumemo. Poskrbeti moramo, da kar smo prejeli, še obogatimo. Naša prva naloga je, da dediščino, ki jo že imamo, spoznamo in varujemo. To storimo tako, da jo aktivno vključujemo v svoje življenje – preko učenja, ustvarjanja, vključevanja v prostore bivanja, ohranjanja. Naša druga naloga je, da ustvarjamo dediščino za prihodnost – kar bo šele postalo legendarno.

Cilj Medvoškega kulturnega festivala je povezati lokalne ustvarjalce, ljubitelje in profesionalce, mlade, odrasle in starejše pri sestavljanju mozaika dogodkov in vsebin, ki bodo prinesli nova spoznanja in programe. Program festivala z vsakim letom postaja bogatejši. Letos so k sodelovanju med drugim pristopili Urbanistični inštitut RS, Založba Malinc, Zavod CCC, Knjižnica Medvode, Občinska kulturna zveza Medvode, vrsta medvoških kulturnih in kulturno-umetniških društev in posamezni strokovnjaki z različnih področij.

V festivalsko dogajanje so močno vpete tudi lokalne šolske skupnosti, saj v okviru festivala izvedemo številne ustvarjalne delavnice, ki jih šole lahko vključijo v svoj redni program ali v dneve dejavnosti. Zadnja leta kulturni festival v petih dneh obišče prek 600 šolarjev in predšolskih otrok. Udeležili so se lahko več različnih delavnic oziroma tematskih postaj na krožni poti v mestnem jedru Medvod.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke