mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

ESE projekti iz preteklih let

ESE projekti iz preteklih let

Point and Shoot with Local Youth 3. 2021/2022

V letu 2021/2022 smo gostili kar štiri prostovoljce ESE. Za povečanje števila prostovoljcev smo se odločili zaradi vse večjega zanimanja po projektu v lokalnem okolju. Gostili smo prostovoljca Juliena Sonntaga iz Francije, in tri prostovoljke - Ausma Cirulniece iz Latvije, Miroslava Božić iz Bosne in Hercegovine ter Alena Brabencova iz Češke. Po koncu projekta je večina prostovoljcev nadaljevala delo na področju multimedije. Ausma je ostala v Sloveniji in je odprla fotografsko podjetje. Julien je prav tako ostal v Sloveniji in še vedno objavlja video vsebine na tematiko evropske politike. Miroslava Božić je delo našla v mladinskem centru podporne organizacije, prav tako pa fotografiran na raznoraznih dogodkih.


Point and shoot with local youth 2. 2020/2021

V letošnjem projektu gostimo prostovoljce iz Nemčije, Bosne in Hercegovine in Francije. Prostovoljci bodo pri nas na podorčju multimeidje ustvarjali 9 mesecev. Letošnji projekt je še poseben iziv zaradi epidemioloških razmer, zato projekt tedensko prilagajamo in iščemo nove načine delovanja. Predstavitve letošnjih prostovoljcev si lahko pogledate v spodnji povezavi in jim tudi sledite na družbenih omrežjih Facebook (ESC in Medvode), Instagram (ESC_Medvode) in Youtube (ESC in Medvode)


Point and shoot with local youth 2019/2020

Projekte prostovoljstva, ki so se z letom 2019 preimenovali v Evropska Solidarnostna Enota - ESE, smo v letošnjem letu še nadgradili. Trenutno gostimo tri prostovoljce, ki prihajajo iz Bosne, Francije in Finske. Prostovoljci bodo pri nas ustvarjali 9 mesecev na področju multimedije. V začetnem sklopu projekta se bodo naučili osnov multimedije, nato pa bodo svoje znanje prenesli na lokalna društva in lokalno mladino, za katere bodo organizirali brezplačne multimedijske delavnice. V zadnjem sklopu bodo prostovoljci izdelali končni produkt po lastni izbiri.


Point and shoot - multimedijska delavnica 2018/2019

Trenutno v projektih prostovoljstva gostimo dva prostovoljca, Roberto Ortega Valero, ki prihaja iz španije in Sarah Marrer, ki prihaja iz francije. Prostovoljca bosta pri nas delovala 6 mesecev od septembra 2018 do marca 2019. S pomočjo naših strokovnjakov se bosta prostovoljca v prvih dveh mesecih projekta naučila osnov fotografiranja in snemanja. V mesecu decembru in januarju sledijo brezplačne multimedijske delavnice za vse mlade, ki se želijo naučiti osnov fotografiranja in snemanja. Skozi zanimive in dinamične delavnice bodo mladi preizkušali različne tehnike fotografiranja in snemanja v raznolikih pogojih. Po zaključku delavnic bosta prostovoljca ustvarila končni produkt po njuni želji.

Vse v zvezi z delom prostovoljcev si lahko ogledate na povezavi: EVS in Medvode

Projekt je finančno podprt s strani Evropske Unije.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke