mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

Medvoški kulturni festival 2021

Medvoški kulturni festival 2021 s sloganom LEGENDE MED VODAMI je potekal med 21. majem in 28. majem 2021 v mestnem jedru Medvod.


V tem letu smo se zaradi epidemije odločili za prilagojen program, ki upošteva vladne odloke in priporočila NIJZ. Festival se osredotoča na izobraževalne vsebine, izvedene na prostem. V dopoldanskem času so festival obiskali šolarji in predšolski otroci, odprtje festivala je potekalo popoldne, koncert skupine Noreia pa smo žal morali odpovedati.

Slogan festivala Legende med vodami že v samem pomenu besednih zvez pove, da letos raziskujemo legende na območju občine Medvode. V ta namen smo v mestnem jedru pripravili začasno krožno pot s šestimi postajami, kjer soudeleženci spoznali različne pomene besede legenda. Prisluhnili so roparskim vitezom, si ogledali razstavo divjih živali, raziskovali Kdo je medvoška legenda in slišali kje in kdaj so legende nastale. Letošnji kulturni festival, ki je zaradi epidemioloških razmer ponudil predvsem program za šolarje in predvrtčevske otroke, je obiskalo preko 400 otrok in 50 odraslih, k sodelovanju pa so pristopili Zavod za gozdove Slovenije, TD Žlebe Marjeta in Knjižnica Medvode. Skupaj smo pripravili krožno pot v mestnem jedru Medvod s šestimi tematskimi postajami: Zgodovinska časovnica, Roparski vitezi, Domoznanska zbirka, Živalske legende, Obrazi sotočja, Legende prihodnosti.

Programske postaje bodo stale na naslednjih lokacijah:
  1. Zgodovinska časovnica – ploščad ob tržnici
  2. Živalske legende – Galerija na prostem
  3. Obrazi sotočja – pri Knjižnici Medvode
  4. Domoznanska zbirka – terasa Knjižnice Medvode
  5. Roparski vitezi – ploščad pri tržnici Medvode
  6. Legende prihodnosti in preteklosti – del peščenega parkirišča pri stavbi režijskega obrata

Organizator: Javni zavod Sotočje Medvode

Sodelujoči: Zavod za gozdove Slovenije, TD Žlebe - Marjeta, Knjižnica Medvode, prostovoljci ESE/MOVIT in drugi.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke