mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

Tradicionalne prireditve

V Medvodah poskrbimo, da se celo leto nekaj dogaja. Bogata kulturna dediščina, vmeščenost v zeleni objem Polhograjskih dolomitov, številna prizadevanja lokalnega prebivalstva in vedno zadovoljni obiskovalci so tisto najboljše gonilo, da se nekatere prireditve ohranjanjo že kar nekaj let.


tradicionalne prireditve občina medvode, javni zavod sotočje medvode

Med kulturnimi, športnimi, glasbenimi in etnološko obarvanimi prireditvami pa lahko tako odrasli kot tudi tisti najmlajši najdejo nekaj zase. Navdušenci nad športom se lahko pridružijo Pohodu roparskih vitezov, ki po obronkih Polhograjskih dolomitov pohodnike popelje v čas in zgodbe roparskih vitezov, ki jih spremljajo. Tudi tradicionalni pohod Od Jakoba do Jakoba, ki zaokroži občinska praznovanja v prvem tednu julija je poln čudovitih razgledov in dobrega druženja, s ciljem pri Rojstni hiši Jakoba Aljaža. V juliju pa najbolj navdušene tekače pričakujemo na startu Nočnega teka v Medvodah, ki se odvija v sklopu festivala Medvode v gibanju. Pri nas v Medvodah poskrbimo za to, da se lahko v pustnem času otroci in tudi odrasli zabavajo na pustovanju, ki ga vedno spremljata glasba in ples, s kulturnimi prireditvami počastimo praznike, daljši in toplejši dnevi dajo prostor glasbi in kinu na prostem, s prireditvami obeležujemo pomembne datume v občini, vsak konec leta pa z Veselim decembrom v Medvodah pomahamo v slovo staremu in se veselimo novega, ki prihaja.

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke