mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

Nordijski center Medvode

Nordijski center Bonovec upravlja Javni zavod Sotočje, izvajalec del pa je Nordijsko športno društvo Medvode. V Nordijskem centru Bonovec Medvode so tekaške proge homologirane z najvišjo FIS homologacijo.


nordijski center bonovec, javni zavod sotočje, medvode

Običajno so vzdrževani le deli prog, ki so primerni za rekreacijo, ob največjih tekmovanjih pa se uredijo celotne tekaške proge.

Stalno vzdrževana je tekaška proga dolga 2,5 km po razgibanem terenu. Proga je široka od 6 do 8 metrov in je namenjena tako za klasično kot prosto tehniko.
Na progi so tudi vzponi, povsod pa je pod vzponom izdelan prehod, ki omogoča tistim z manj znanja, da vzpon zaobidejo. Torej je proga namenjena vsem od začetnikov do tekmovalcev.

Proga dolga 1,5 – 2 km je osvetljena in omogoča večeren trening. Poligon je primeren tudi za tiste, ki jim službene dolžnosti čez dan onemogočajo vadbo in se lahko tako pod lučmi sprostijo in odtečejo nekaj krogov. Tudi ta proga je vzdrževana za obe tehniki, je dovolj široka in omogoča vadbo tako začetnikom kot tekmovalcem. Tekaške proge so utrjene z umetnim snegom in vsak dan vsaj enkrat urejene z teptalnim strojem. Ob progi je urejeno parkirišče, toaletni prostori, gostinska ponudba, v športnem centru pa imajo izposojevalnico tekaške opreme ter šolo teka, ki pripravlja vikend in tedenske tečaje teka na smučeh. Lahko si najamete osebnega vaditelja, ali za vaše podjetje pripravijo tečaj teka z izposojo opreme, ali celo tekmovanje.

Vse informacije o Nordijskem centru Bonovec pa si lahko preberete na spletni strani www.nordic-medvode.eu

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke