mobilni meni javni zavod sotočje medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
javni zavod Sotočje Medvode, občina medvode
Javni zavod Sotočje Medvode
Šport, turizem, kultura, mladina in socialno
varstvene storitve
elektronski naslov info@zavodsotocje.si telefonska številka zavod sotočje

Mali sonček, Zlati sonček in Krpan

Mali sonček
Gibalni/športni program Mali sonček je namenjen otrokom od drugega do šestega leta starosti.
Sestavljen je iz štirih stopenj:
  • Mali sonček – modri: za otroke od 2. do 3. leta starosti
  • Mali sonček – zeleni: za otroke od 3. do 4. leta starosti
  • Mali sonček – oranžni: za otroke od 4. do 5. leta starosti
  • Mali sonček – rumeni: za otroke od 5. do 6. leta starosti

Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Poudarek daje igri in vadbi, ki naj bo prijetna in prilagojena otroku. Ker se posamezne stopnje programa med seboj dopolnjujejo, povezujejo in nadgrajujejo, priporočamo, da otroci predelajo vse štiri stopnje oziroma celoten program.

Zlati šonček
Športni program Zlati sonček je namenjen našim najmlajšim, starim 6 do 8 let. Izvajajo ga osnovne šole v popoldanskem času, pa tudi društva ali zasebniki.Vsako leto se v program vključi približno 78 odstotkov otrok, ki jim je program namenjen. Njegovo izvajanje sofinancira Zavod za šport RS Planica glede na potrjeni Letni program športa s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Da lahko program poteka nemoteno, del sredstev za njegovo izvedbo namenjajo tudi lokalne skupnosti. Različni tečaji so prav zaradi programa Zlati sonček na šolah postali stalnica.

Krpan
Športni program Krpan je namenjen otrokom starim 9 do 11 let. Izvajajo ga osnovne šole, v po Cilj programa je v bogatenju življenja z raznovrstnimi športnimi vsebinami v vseh letnih časih. Program ni tekmovanje, temveč igra, pravi cilj ni osvajanje medalje, ampak dejavnost sama. Pomembno je sodelovanje v programu in ne storilnost, zato je program zasnovan tako, da je vabljiv in uresničljiv tudi za manj zmogljive. Izvajalci morajo največ pozornosti posvetiti igri in vadbi, ki naj bo prijetna in prilagojena otroku. Neuspešnih otrok naj ne bi bilo.poldanskem času pa tudi društva ali zasebniki.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke